Met je slechte darmflora naar India (of een ander ver land)

Nog een maandje en dan is het zover; 3 weken India it is voor een opleiding Ayurveda! Als het land ergens om bekend staat dan is het wel de lekkere curry’s, maar helaas ook de ‘Delhi belly’ ;-) En laat ik daar nou nét geen zin in hebben 💩

Dus ik ga voorbereid op reis. Dat doe ik eigenlijk altijd wanneer ik een verre reis maak, want ik heb geen zin in darmen die op de kop staan of een parasiet als souveniertje met alle vervelende gevolgen van dien.

Ik zorg ervoor dat mijn darmflora zo optimaal mogelijk is voor vertrek. Omdat we gewoon niet gewend zijn aan hoe de locals daar leven. Tegen al die sterke kruiden, fruit gewassen met kraanwater of streetfood zijn onze Westerse darmen nou eenmaal niet bestand.

Je darmflora moet je beschermen tegen schimmels, bacteriën en parasieten. Hier in Nederland lukt dat waarschijnlijk nog aardig, maar in het buitenland krijgt je darmflora er toch iets meer moeite mee. Buikloop is het gevolg en een darmflora die bij terugkomst in Nederland nog steeds niet lekker in balans is.

Een goede voorbereiding dus met een goede pre- én probiotica-kuur van bijvoorbeeld @vitakruid Alles zit al handig verpakt is zakjes en je weet zeker dat je een goede variatie aan goede darmbacteriën binnenkrijgt.

Gebruik: los de inhoud van het zakje op in 100 ml lauwwarm water en laat 1 minuutje staan. Drink op een lege maag (voor het ontbijt) op.

Kortingscode: greenstudio10 op alle supplementen van Vitakruid.

Hoe ga jij goed voorbereid op reis? 🏝️

Previous
Previous

Ayurveda en darmklachten

Next
Next

Afvallen begint bij een gezonde darmflora