Ontspanning en je darmen

Ontspanning. Ik hamer er ieder consult weer op bij de cliënten die bij mij in de studio komen. Want ontspanning is zó belangrijk voor een goede spijsvertering.

Wanneer je stress ervaart (en hieronder valt ook chronische stress) gaat de energie naar je spieren en niet naar je spijsvertering. Je voeding wordt niet goed verteerd en klachten als een opgeblazen buik, buikpijn, krampen en vermoeidheid kunnen hierdoor ontstaan.

De volgende zin heb je bij mij vast al vaker voorbij zien komen: je bent niet wat je eet maar wat je verteert.

Ik heb een aantal tips hoe jij nóg beter kunt ontspannen en dus beter je maaltijden kunt verteren!

🌱Zorg dat je al in een ontspannen toestand eet. Dat betekent geen telefoon, laptop, heftige gesprekken/discussies tijdens het eten.

🌱Zorg dat je trek hebt wanneer je gaat eten, anders is je lichaam nog niet klaar om de volgende maaltijd te verteren.

🌱Zorg voor voldoende ontspanning gedurende de dag zodat de energie naar je spijsvertering gaat. Zo kun je je maaltijden goed verteren en neem je alle voedingsstoffen ook goed op.

🌱Hét supplementen om goed te kunnen ontspannen is Magnesium. Er zijn verschillende vormen en merken, daarom adviseer ik altijd de Magnesium 200 complex van @vitakruid Dan weet je zeker dat je goed zit! Dosering: 2x daags 1 tablet, voor het ontbijt en 1,5-2 uur voor het slapen gaan. Met de kortingscode greenstudio10 krijg je altijd 10% korting op alle supplementen van Vitakruid.

🌱Wat verder goed kan helpen om te ontspannen en weer in je lichaam te komen is bijvoorbeeld meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen (pranayama), wandelen in de natuur, lezen of een warm bad. Zorg in ieder geval voor zo min mogelijk prikkels, dus een avondje Netflixen telt niet mee ;-)

Wat doe jij om te ontspannen?😌

Previous
Previous

Voeden in plaats van vullen

Next
Next

Ayurveda en darmklachten