7 verfrissende tips voor het Pitta seizoen om je hoofd koel te houden

Wat een weer hè? Ik vind het echt heerlijk en geniet er ontzettend van! Het kan mij niet warm genoeg en ik geniet enorm van het buitenleven, de lichtverteerbare maaltijden en alle gezelligheid die de zomer met zich meebrengt 🌞

Met de komst van de zomer wordt het Pitta-seizoen in volle gang gezet. Gekenmerkt door hitte, intensiteit en energie. Terwijl de zon hoog aan de hemel staat, kan het soms een uitdaging zijn om je hoofd koel te houden. Gelukkig zijn er veel manieren om je Pitta🔥 in balans te brengen en te genieten van een verfrissende en ontspannen zomer.

Ik heb 7 tips voor je om je hoofd koel te houden tijdens deze warme dagen:

  1. Hydrateer.
    Drink voldoende water gedurende de dag en voeg af en toe verfrissende drankjes toe, zoals kokoswater en water met munt en/of komkommer. Vermijd koude drankjes, omdat ze de spijsvertering platleggen.

  2. Voed jezelf met verkoelend voedsel.
    Ga liever voor voedingsmiddelen die verkoelend zijn voor je lichaam, zoals fruit, verse groene groenten en verfrissende kruiden, zoals munt, koriander en venkel. Probeer pittig en zwaar voedsel te vermijden, omdat het je Pitta-dosha nog meer kan verhogen.

  3. Blijf uit de zon tijdens de piekuren.
    Dat betekent lekker in de schaduw of een siësta ;-) tussen 12.00 en 15.00 uur.

  4. Hydrateer en verkoel je huid.
    met bijvoorbeeld natuurlijke aloë vera gel (Maharishi Ayurveda) of kokosolie.

  5. Essentiële oliën.
    zoals pepermunt, lavendel en sandelhout hebben verkoelende eigenschappen en kunnen je helpen om rustig en ontspannen te blijven tijdens het Pitta-seizoen.

  6. Vertraag en ontspan.
    Neem regelmatig pauzes, mediteer, doe aan (rustige) yoga en ademhalingsoefeningen om je geest te kalmeren en letterlijk en figuurlijk je hoofd koel te houden.

  7. Vermijd intensief sporten.
    en beweeg in de vroege ochtend wanneer het nog lekker koel is.

    Laten we elkaar inspireren! Heb jij nog meer verkoelende tips?

Previous
Previous

De bloedsuikerspiegel

Next
Next

De adem