De bloedsuikerspiegel

Je voelt je flauw, vermoeid, trillerig en je moet écht even iets eten. Je herkent het vast, bij jezelf of anderen om je heen… eigenlijk heb je nog niet zo lang geleden iets gegeten en daar ga je weer. Een handje noten, een stukje fruit, een koekje of een ander tussendoortje.

Wanneer ik tijdens een kennismakingsgesprek vraag wat de persoon voor mij eet krijg ik vaak de drie (over het algemeen) gezonde maaltijden te horen plus nog een hele rits aan tussendoortjes. Wat er gebeurt wanneer je de hele dag door eet is dat je pieken en dalen krijgt in je bloedsuikerspiegel.

Klachten die je hierdoor kunt krijgen zijn plotselinge hongeraanvallen, energiedips, vermoeidheid, cravings en trillerigheid, maar ook PCOS, moeite met zwanger worden, moeite met afvallen, vaak moeten plassen, huidklachten, een opgeblazen buik, mannelijke haargroei bij vrouwen, borstvorming bij mannen en natuurlijk diabetes en overgewicht.

Een stabiele bloedsuikerspiegel geeft juist energie en helpt je gewicht stabiel te houden. Ook is het de sleutel tot een goede gezondheid en hormonale balans.

Wanneer je zelf al stappen wilt zetten om iets te verbeteren aan je gezondheid dan is het reguleren van je bloedsuikerspiegel een heel goed begin!

Swipe rechts voor alvast 5 ‘hacks’ om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden >>

Zo zie je maar weer, draait toch alles weer om balans in het leven 🤪☯️

Previous
Previous

Het bloedglucosetraject

Next
Next

7 verfrissende tips voor het Pitta seizoen om je hoofd koel te houden