Schildklierafwijkingen

Een te traag of snel werkende schildklier. Ik kom het regelmatig tegen bij mij in de praktijk. Heel vervelend want het kan veel vervelende gevolgen met zich meebrengen!

De schildklier is een klein, vlindervormig orgaan dat zich aan de voorkant van je hals bevindt. Ondanks zijn bescheiden omvang heeft de schildklier een enorme invloed op talloze processen in ons lichaam. Het reguleert de snelheid waarmee ons lichaam energie verbruikt, de temperatuur, de hartslag en zelfs onze stemmingen.

De werking van de schildklier leg ik vaak uit als thermostaat. Als die te snel werkt en je dus te veel schildklierhormoon aanmaakt, dan staat je lichaam in de hoogste versnelling en kun je klachten ervaren als hartkloppingen, trillen, zweten, dunne ontlasting en een kort lontje. Omgekeerd veroorzaakt te weinig schildklierhormoon klachten als vermoeidheid, kou, gewichtstoename, haaruitval, depressie en obstipatie.

De diagnose stel ik door uitgebreid onderzoek te doen op alle schildklierwaardes, maar ook op bijvoorbeeld ontstekingen, vitamines/mineralen en voedingsintoleranties om zo de oorzaak te kunnen achterhalen van deze problemen. Zo kunnen we jouw klachten ook heel gericht aanpakken.

Wil je meer weten? Stuur gerust een berichtje 💚

Previous
Previous

Hormonale disbalans

Next
Next

8 tips voor het Vata-seizoen (herfst) om in balans te blijven