Vermoeidheidsklachten

Met stip op nummer één de meest genoemde klacht bij mij in de praktijk. Het lijkt bijna wel zo normaal en sociaal geaccepteerd om ieder dag moe te zijn, dat we bijna vergeten hoe het is om vol energie ’s ochtends uit je bed te springen en aan je dag te beginnen.

Geloof mij, ik heb het ook gekend.. het gevoel dat je áltijd energie tekort lijkt te komen. 5 uur geslapen en liggen draaien? Moe. 8-9 uur diep geslapen? Nog steeds moe. En dan moet die volgeplande dag nog beginnen.

Het is goed om te weten dat vermoeidheid altijd multicausaal is, wat betekent dat er nooit maar één oorzaak voor is. Er zijn altijd meerdere oorzaken. Door de cumulatie van diverse ‘belastingen’ in je lichaam wordt er een grens bereikt waardoor er klachten ontstaan.

Mogelijke oorzaken voor vermoeidheidsklachten zijn onder andere (laaggradige) darmontstekingen, deze vragen namelijk zo’n 60% van je energie. Maar ook voedingsintoleranties, hormonale disbalansen, stress/emotionele overbelasting, slechte vertering en daarmee een slechte opname van voedingsstoffen en schildklierafwijkingen kunnen bijdragen aan jouw vermoeidheidsklachten.

Energie is de basis voor onder andere een goed functionerend hormoon- en neurotransmittersysteem, immuunsysteem, zelfgenezend vermogen, ontgifting, stofwisseling en voortplanting. Daarom is de energiebalans herstellen áltijd stap 1 in mijn begeleiding.

Ben jij ook klaar voor meer energie? Plan dat een gratis kennismaking in!🔥

Previous
Previous

Hooikoortsklachten

Next
Next

Serotonine en je darmen